top of page
Bon à Petit BOX
Maaltijden
(6 - 12 maanden)

Vanaf 6 maanden wordt de ijzerbehoefte van je kind groter, waardoor het aanbieden van vaste voeding noodzakelijk is. Een tekort aan ijzer kan langetermijngevolgen hebben, o.a. op het gebied van neurologische ontwikkeling, immunologische functies en selectief eetgedrag.
 

Het kind bouwt verder op wat het geleerd heeft in de afgelopen maanden met het eten van de eerste hapjes. Je kan de eerste hapjes langzaamaan uitbreiden tot een volledige maaltijd. Vanaf 8 maanden kan deze volledige maaltijd een melkvoeding vervangen. Je kan stilletjes aan van gladgemixte voeding overschakelen naar geprakte hapjes. Let hier vooral op het tempo van je kind en blijf er steeds bij. Zo kan je ingrijpen als er iets niet goed gaat.
 

Opgelet: de vermelde leeftijden zijn slechts een indicatie. Als ouder weet je het beste hoeveel jouw kindje eet en in welke textuur (gemixt of geprakt). Daarom geven we jou de mogelijkheid om bij de bestelling van een maaltijdbox de portiegrootte en textuur te kiezen.
 

De Bon à Petit box heb ik zelf samengesteld, als kindervoedingsadviseur, met oog voor variëteit, balans en hoge voedingswaarden. Deze box bestaat uit 8 maaltijden en wordt maandelijks vernieuwd. We werken samen met lokale boeren en kiezen bewust voor biologische groenten. Selecteer de Bon à Petit Box om te ontdekken welke maaltijden we je deze maand aanbieden.
bottom of page