Kindervoedingsadvies

GIVE ME DA BOX - DSC_1480.jpg

Help! Mijn kind is een moeilijke eter

Ik wil meer vertrouwen krijgen als ouder

Hoe zorg ik voor meer plezier en minder strijd aan tafel?

Hoe laat ik mijn dochter meer proeven?

Herkenbare zorgen? Weet dat je hier niet alleen in staat en dat we dit via een begeleidingstraject kunnen aanpakken. Echter bestaat er geen "quick fix" waardoor dit op 1-2-3 opgelost is. Mocht er een ultieme, easy-peasy tip bestaan, dan zou ik deze zeker delen met jullie.
 
Het gaat echter over vertrouwen krijgen als ouder , vertrouwen geven aan je kind, mindset veranderen, ... om zo je kind meer te laten proeven en het plezier aan tafel te laten terugkomen!
 
 
Is dit iets voor jou?
  • Zit je als ouder soms met je handen in het haar?
  • Heb je het gevoel dat je al alles geprobeerd hebt?
  • Ben jij de strijd aan tafel beu? Zou je graag de rust aan tafel zien terugkomen en meer plezier beleven?
  • Maak je je zorgen of je kindje genoeg bijkomt, en of hij/zij alle nodige voedingsstoffen binnen krijgt?
  • Zou jij graag je kind vertrouwen als hij/zij zegt 'mama, ik heb genoeg'? 
Say no more - in al deze gevallen kan ik jou helpen. Ik doe dit aan de hand van een traject waarin ik ouders begeleid naar meer plezier en minder zorgen aan tafel. Samen bekijken we jouw hulpvraag en gaan we na welke aanpak zou passen binnen jouw gezin. Samen pakken we dit concreet aan!
Hoe ziet een begeleidingstraject eruit?
Vaak zit je reeds enkele maanden of zelfs jaren met een specifieke probleemsituatie. Je hebt al verscheidene zaken geprobeerd maar je ziet geen vooruitgang.  Door jouw hulpvraag/-vragen in kaart te brengen, krijg ik een beter beeld van de situatie: hoe lang speelt zich dit af? Hoe is dit getriggerd? Wat heb je zelf reeds geprobeerd? Welke zorgen brengt dit met zich mee? Wat is je uiteindelijke doel? Wat zijn je verwachtingen? ...
Samen bespreken we een concrete aanpak die bestaat uit verschillende fasen. Deze fasen volg ik met jou op doorheen het traject. We bekijken de evolutie en volgende stappen, om aan je uiteindelijke doel te geraken.
Wat houdt een gratis kennismakingsgesprek in?
Wil je concrete stappen ondernemen maar weet je niet goed hoe? Wil je graag weten wat ik kan betekenen voor jouw gezin? Graag luister ik naar jouw hulpvraag en kijk ik waar ik zou kunnen helpen. Ik geef je meteen al een concrete tip waarmee je aan de slag kan gaan. Dit gesprek is gratis en vrijblijvend. 
Duur: 15 min.
Wat houdt een intake gesprek in?

Tijdens het intakegesprek neem ik graag de tijd om jou en jouw kind beter te leren kennen. We bespreken jouw vraag en verwachtingen. 
Dit kan gaan over:
  • starten met vaste voeding: hoe introduceer je vaste voeding en op welke leeftijd?
  • start je graag met lepelvoeding of Rapley methode? Of een combinatie? Hoe kan je dit praktisch aanpakken?
  • heb je een moeilijke eter aan tafel en zoek je tips om het proeven en uiteindelijke eten van fruit, groenten,...  te stimuleren?
  • zorgen over het eetpatroon van je kindje? Zet je enkel de lievelingsmaaltijd(en) van je kind op tafel, uit vrees voor de zoveelste strijd aan tafel? Stem je graag af over een evenwichtig eetpatroon en hoe je dit kan geleidelijk kan introduceren?
  • ...

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, waar we samen kunnen kijken naar een haalbare en toepasbare aanpak.
Het intakegesprek kost €50 en dit omvat de tijd van de consultatie (1 uur) + de tijd achter de schermen (dossier aanmaken, adviezen uitwerken, recepten delen, ...).

Wat houdt een opvolggesprek in?

Tijdens de opvolggesprekken bekijken we hoe het gaat met jou en jouw kind, met de vragen die je had en het advies dat tijdens het intakegesprek werd gegeven. We bespreken de evolutie en concrete tips.
Heb je nog openstaande vragen? Ik geef de nodige feedback en beantwoord al jouw vragen. 
Duur: 30 min.