top of page

Over Bon à Petit

Nieuwsgierig waarom ik Bon à Petit heb opgericht en waarom dit voor jou relevant kan zijn?

Volg het verhaal hieronder!

Mijn verhaal

Hey, ik ben Naomi! Dol op koken (voor suhsi en spaghetti mag je mij bellen), reizen, mijn kindjes en mijn lieve man Elie.

 

Na mijn universitaire studies 'Taal- en Letterkunde' en 'Meertalige Professionele Communicatie' rolde ik in het Recruitment team in één van de Big Four bedrijven. Daar stond ik 5 jaar in voor de aanwerving van juniors voor het Risk Advisory departement. In 2017 maakte ik een interne move en werd ik Chief of Staff voor een team van 125 mensen. Een uitdagende maar fijne job, met toffe collega's.

BAPShoot-23 white borders.jpg

De nood aan een aanpak voor het kieskeurig eetgedrag

van onze zoon
 

Vijf jaar geleden werd ik voor het eerst mama. Ondertussen heb ik twee enthousiaste zoontjes: Nathan (2018) en Mathis (2020). Het mama worden katapulteerde mij in een nieuwe levensfase waarin er plots een klein wezentje volledig afhankelijk werd van mij. Een belangrijke missie werd: zorgen dat deze kleintjes goed opgroeien.

 

Onze gezinssituatie in 2021: twee jonge kindjes en zowel mama als papa hebben een full time job. Onzekere, drukke en chaotische tijden (remember de pandemie). Ik wou elke dag vers eten op tafel zetten maar merkte dat dit moeilijk was. De kindjes hadden een ander ritme (eentje thuis/crèche en eentje op school) en ik kookte vaak hetzelfde. Hoewel ik enorm graag kook, werd ik hier niet blij van. Maar ik zag het als een compromis: zo kwam er een vers potje op tafel én de kids lustten het zeker. Onwetend natuurlijk dat ik zo het kieskeurig eetgedrag bij Nathan in de hand werkte.

Ik besloot om mij te verdiepen in kieskeurig eetgedrag via verschillende studies en cursussen. Er moest toch een andere manier zijn dat het  traditionele pushen aan tafel, bordje-leegeten-anders-geen-dessert en de eindeloze strijd?

Carrièreswitch

Daarbovenop voelde ik de impact van mijn job niet meer. Een groot team, minder tijd om te investeren in de topics die ik belangrijk vond (én die mij inspireerden) zoals Talent, Mental Health, Recruitment. 

Tijd dus om een keuze te maken. Zo besloot ik in november 2021  om  100% voor mijn passie, geluk en gezin te gaan. Ik ontwikkelde een succesvolle methode uit om kieskeurig eetgedrag

aan te pakken. Zo help ik ondertussen meerdere  gezinnen naar méér proeven en méér plezier aan tafel.

TAKE A BITE DSC_1441.jpg
bottom of page