top of page
  • Foto van schrijverNaomi

Koolrabi gratin met parelcouscous

Bijgewerkt op: 18 feb. 2023




Koolrabi gratin met parelcouscous en gehakt


Ingrediëntenlijst


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 koolrabi's

  • 1 ui

  • 400 gr gehakt

  • 300 gr parelcouscous

  • 50 gr paneermeel of panko (Japans paneermeel)

  • 2 eetlepels bloem

  • 2 eetlepels margarine

  • 2 eetlepels olie (vb. olijfolie)

  • 250 ml melk (of plantaardig alternatief)

  • Kruiden: peper, zout, nootmuskaat, verse peterselie

Recept


Voorbereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180° + grill functie

  2. Schil de koolrabi's en snij in dunne plakjes (vb. met mandoline)

  3. Schil en versnipper de ui

  4. Hak de peterselie grof

  5. Kook water voor de parelcouscous

Materiaal: ovenschotel


Bereiding

  1. Verhit de olie in een pan en bak de ui samen met het gehakt

  2. Stoom de dunne plakjes koolrabi (niet te lang, ze moeten knapperig blijven)

  3. Kook de parelcouscous in het water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en meng het gehakt, de ui en de peterselie eronder.

  4. Maak een roux ondertussen: smelt de margarine in een pot; voeg de bloem toe aan de bruisende boter en blijf roeren. Voeg de melk gestaag toe aan de roux van zodra je een biscuitgeur ruikt. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Neem de ovenschotel en schik de plakjes koolrabi. Overgiet met de saus en bestrooi met paneermeel/panko. Zet 2 à 3 minuten in de oven. Let goed op want het paneermeel kan snel aanbranden.

Tip: je kan dit gerecht veggie maken door het gehakt weg te laten of te vervangen door een plantaardig alternatief.


Serveer en eet smakelijk!


De kidsproof versie:


Probeer je dit gerecht graag uit? Deel je ervaring met anderen hieronder.



26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments

Rated 0 out of 5 stars.
No ratings yet

Add a rating
bottom of page