Pasta met spinaziepesto, geroosterde bloemkool, pancetta en rucola. Klinkt niet meteen als een bordje voor kids, maar dit kan wel degelijk! Lees hieronder hoe.
Pasta met spinaziepesto
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten voor 4 personen:
1 bloemkool
150 gr pancetta
500 gr pasta
Handvol rucola
Scheutje olijfolie
Voor de pesto:
150 gr spinazie
50 gr Parmezaanse kaas
50 gr pijnboompitten
5 el olijfolie
1 teentje look
Scheutje citroensap
Kruiden: peper en zout
Recept
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 180°C
Was de spinazie en verwijder de stengels
Spoel de rucola en laat uitlekken
Bereiding
Snijd de bloemkool in stukken en leg in de ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en zet in de oven gedurende 15 à 20 min.
Breng een pot water aan de kook en kook de pasta.
Verhit de olijfolie in een pan. Rooster de pijnboompitten (blijf bij de pan, pijnboompitten roosteren zeer snel). Laat ze nadien uitlekken op keukenpapier.
Gebruik dezelfde pan om de pancetta kort te bakken.
Maak de pesto klaar: mix de spinazie met de pijnboompitten, de look, het citroensap, de olijfolie en de Parmezaanse kaas. Voeg peper en zout toe.
Werk af: meng de pesto en de pasta. Voeg de bloemkool, de rucola en de pancetta toe.
Tip: je kan rucola vervangen door veldsla (bron van ijzer!). Heb je teveel pesto? Bewaar deze in de koelkast (3 dagen houdbaar).
Serveer en eet smakelijk!
Probeer je dit gerecht graag uit? Deel je ervaring hieronder.
Comments