top of page
  • Foto van schrijverNaomi

Koolrabi puree met gebakken zeetong

Bijgewerkt op: 18 feb.

Tong recht uit de zee, gevangen door mijn papa. Verser dan dit kan niet.

Geen zorgen, je hebt hier geen vislijn voor nodig. Uiteraard is deze vis ook te vinden in de viswinkel of supermarkt 😉


Dit gerechtje is op 20 minuten klaar.




Koolrabi puree met gebakken zeetong


Ingrediëntenlijst


Ingrediënten voor 4 personen:

  • 3 koolrabi's

  • 600 gr aardappelen

  • 4 zeetongen (kabeljauw of zalm is ook heel lekker bij koolrabi)

  • 1 lepel olijfolie

  • Eventueel scheutje melk en eetlepel boter om puree te maken

  • Kruiden: peper, zout, nootmuskaat, verse peterselie


Recept


Voorbereiding

  1. Schil de koolrabi en aardappelen, en snij in blokjes

  2. Hak de peterselie fijn

  3. Kook water voor de aardappelen


Bereiding

  1. Kook (of stoom) de aardappelen en koolrabi

  2. Verhit de olijfolie in een pan. Kruid de vis met peper en zout en leg in de pan op de velkant. Bak de vis langs beide kanten.

  3. Pureer de aardappelen en koolrabi. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat

  4. Gebruik een ijsschep en maak pureeballetjes. Leg er de tongetjes bij. Garneer met de fijngehakte peterselie.


Serveer en eet smakelijk!


De kidsproof versie:



Probeer je dit gerecht graag uit? Deel je ervaring met anderen hieronder.



24 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page