Tong recht uit de zee, gevangen door mijn papa. Verser dan dit kan niet.
Geen zorgen, je hebt hier geen vislijn voor nodig. Uiteraard is deze vis ook te vinden in de viswinkel of supermarkt 😉
Dit gerechtje is op 20 minuten klaar.
Koolrabi puree met gebakken zeetong
Ingrediëntenlijst
Ingrediënten voor 4 personen:
3 koolrabi's
600 gr aardappelen
4 zeetongen (kabeljauw of zalm is ook heel lekker bij koolrabi)
1 lepel olijfolie
Eventueel scheutje melk en eetlepel boter om puree te maken
Kruiden: peper, zout, nootmuskaat, verse peterselie
Recept
Voorbereiding
Schil de koolrabi en aardappelen, en snij in blokjes
Hak de peterselie fijn
Kook water voor de aardappelen
Bereiding
Kook (of stoom) de aardappelen en koolrabi
Verhit de olijfolie in een pan. Kruid de vis met peper en zout en leg in de pan op de velkant. Bak de vis langs beide kanten.
Pureer de aardappelen en koolrabi. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat
Gebruik een ijsschep en maak pureeballetjes. Leg er de tongetjes bij. Garneer met de fijngehakte peterselie.
Serveer en eet smakelijk!
De kidsproof versie:
Probeer je dit gerecht graag uit? Deel je ervaring met anderen hieronder.
Comments